Familieopstilling

Få fred med - og i din familie

Den familie man vokser op i, kan ikke undgå at præge et menneske. Forældrene i familien er ligeledes vokset op i deres egen familie, og har ligeledes skulle tilpasse sig den familie. 
De familiekonstellationer mennesket vokser op i, kan således ikke undgå at trække spor videre – på godt og ondt. 

Til tider kan det føles som om at man har fået noget med fra sin families ophav, der ikke tilhører én, eller som ikke er gavnligt i det liv man gerne vil leve. Det kan være handlemønstre der gentager sig, eller den rolle man er blevet tildelt, som man gerne vil ud af. For nogle kan det også være den følelse og fornemmelse de har forbundet med at være i deres familie, som tynger og præger den man er blandt andre mennesker og eksempelvis i sit parforhold. 

Familieopstilling er en oplevelsesorienteret metode, hvor man ser nærmere på de konstellationer der er i ens familie, det kan både være i fortiden og nutiden, og i den lille og udvidede familie. Ved at bogstavelig talt fysisk at gå rundt på opdagelse i familiens opstillede konstellationer, kan tingene blive skilt ad, og finde plads hos dem de hører hjemme hos, for den person der laver familieopstillingen.

Metoden kan virke ret abstrakt, før man har prøvet den. 

Som en kunde sagde: ”Det er den mest virkningsfulde øjenåbner jeg har prøvet at få, men det er som om man skal prøve det selv, for helt at forstå hvor magisk det er”.

Metoden kan både laves, hvor du kommer individuelt, og vi laver familieopstillingen på gulvet med papirsedler der repræsenterer familiemedlemmer. Eller i kan komme flere, så det er mennesker der står på gulvet i stedet for.