Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser handler dybest set ikke om mad, men om følelser, og en måde at kontrollere dem på. Den ekstreme fokus på mad, er til gengæld et symptom på en psykisk ubalance, hvor dårligt selvværd som oftest er en del af det.  For en spiseforstyrret kredser tanker utrolig meget omkring mad, krop og vægt.
Tanker som; Hvornår skal jeg have mit næste måltid, hvad skal det bestå af, hvem skal jeg spise det med, hvad vil de tænke om det jeg spiser, de kan nok ikke lide mig fordi jeg vejer for meget, hvor meget skal jeg bevæge mig for at forbrænde kalorierne igen, jeg må finde en ny slankekur, hvis bare jeg bliver tynd bliver jeg elsket og lykkelig…

Man kan groft sagt sige, at en spiseforstyrrelse er en form for et misbrug – af mad. Hvor indtaget af mad, er kommet ud af et naturligt leje, og bliver brugt til at dulme svære følelser. Det kan gøres på forskellige måder, både ved at undlade at spise (anorexi), spise rigtig meget (Overspisning), og kaste det op der er blevet spist (bulimi). Uanset hvilken af de tre tilgange der er til maden, er det enormt ødelæggende for livskvaliteten.

I mine individuelle terapiforløb og gruppeforløb, har jeg fokus på først at forstå spiseforstyrrelsens ophav. Alle har en god grund til at være startet på en spiseforstyrrelse, sammen finder vi en god grund til at stoppe igen. I denne proces giver jeg bl.a. værktøjer til, hvordan følelser kan håndteres uden brug af mad, og hjælper den spiseforstyrrede til at genfinde kærligheden til sig selv - og sin krop. 

Jeg har 12 års erfaring indenfor terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser, hvor jeg har lavet individuelle terapiforløb og gruppeforløb. Jeg har været tilknyttet i Landsforeningen imod spiseforstyrrelser og selvskade i 11 år, hvor jeg har været støtte-kontakt person, telefonrådgiver og foredragsholder. Derudover har jeg foruden min 4 årige psykoterapeutuddannelse med certificering, igennem årene taget forskellig efteruddannelse indenfor området. Her til kan lægges min egen erfaring som pårørende samt personlige erfaring – jeg ved alt om hvorfor ”man ikke bare kan holde op med det”.