Parterapi

Parterapi

Intet menneske kan gå igennem livet uden at blive formet, få værdier, normer og overlevelsesstrategier, der passer til den kultur og det miljø de vokset op i - på både godt og ondt. Når to mennesker vælger at danne par, vil alt dette komme i spil, både som det vi forelsker os i, men også som det der kan give udfordringer at forene i et partnerskab. 

Jeg oplever at parterapi virkelig rykker, når vi sammen formår at skille tingene ad, således at det ikke bliver partneren der er ”fjenden”, men i stedet de mønstre der opstår imellem os, der er i fokus.

Parterapi er en terapiform, som virkelig kan få skubbet til selvudviklingen, da vores mønstre bliver meget tydelige i samspillet med en partner, og der hele tiden er en der kan spejle dig, og én du kan spille bold op ad.

Som regel er skænderier ofte kun toppen af isbjerget, som opstår fordi der er nogle underliggende intentioner og behov der ikke bliver set eller mødt.  Men når vi formår at finde frem til det der ligger under skænderierne og den smerte der ligger under vreden, øger det forståelsen og empatien og konflikterne kan herefter angribes på en helt ny måde. 

I stedet for at vokse fra hinanden, hjælper parterapien til at I kan vokse sammen. Vokse hver især individuelt, og sammen til at blive et stærkere par.